Mijn naam is Marcel van Wensen en ben door Rogier gevraagd om mee te werken aan deze editie van Dwarsfluitkamp. Wat in het dagelijks leven doe? Euhm… dirigeren, componeren/arrangeren, muziekles geven op basisscholen, drumlessen, workshops en natuurlijk ook zelf spelen, oftewel, ik ben muzikant.
 
Ik heb gestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, eerst de opleiding Docent Muziek (waar ik tijdens een stage Rogier heb leren kennen), daarna de opleiding Klassiek Slagwerk en daarna nog Master of Music. Tijdens deze laatste studie heb ik mezelf gefocust op slagwerk en elektronica en op 30 juni 2018 ben ik hiervoor afgestudeerd. Benieuwd hoe dat klinkt en werkt slagwerk en elektronica? Klik dan op de volgende link en bekijk en beluister een stuk wat ik op mijn eindexamen heb gespeeld.
 
https://youtu.be/WQHRL5sUueg (Tommib Help Buss – Squarepusher, arr. Marcel van Wensen)
 
En dan vraag je je natuurlijk af: wat doet een slagwerker bij een Dwarsfluitkamp? Ja, dat is een hele goede vraag… Ik zal voornamelijk bezig zijn met (muzikale) workshops buiten het fluitspelen om en links en rechts meespelen in ensembles om wat ritmische ondersteuning te geven.
 
Dit is voor mij het eerste jaar dat ik mee werk aan Dwarsfluitkamp en heb heel veel zin om samen met jullie er een onvergetelijke week van te maken.