Veel samen spelen

Dwarsfluitkamp zet zich in voor het bevorderen van het fluitspel.

Tijdens de week werken we (soms ongemerkt) hard aan het verbeteren van het fluitspel van de deelnemers. Dit stimuleren we op een enthousiaste, luchtige en effectieve wijze.

Voor een theoretische onderbouwing van het programma klik hier.

Deelnemers worden ingedeeld in groepen naar niveau en leeftijd.

Iedere dag stellen we een ochtend-, middag- en avondprogramma samen. We verdelen onder andere de volgende activiteiten over de dag:

  • spelen in ensembles
  • groepslessen
  • zingen
  • drama
  • crea
  • bewegen
  • spelactiviteiten

Groot fluitorkest

Er is niets zo leuk als samen muziek maken. In het groot fluitorkest speelt iedereen mee op zijn of haar eigen niveau. Samen werken we aan orkeststukken die we tijdens de verschillende concerten door de week heen zullen laten horen aan het publiek. Ook de piccolo, altfluit en de basfluit zijn van de partij. Deelnemers worden tijdens de week intensief begeleid tijdens het instuderen van de stukken.

Ensembles

We spelen niet alleen in een grote groep samen, maar ook in kleine groepjes. Elke groep vormt één of meerdere ensembles. Dat ensemble studeert een triostuk of kwartet in. De ensembles gaan zelfstandig aan de slag en worden gecoached door een docent.

Groepslessen

De deelnemers worden ingedeeld naar leeftijd en niveau. Op die manier krijgt iedereen voldoende uitdaging en kan iedereen goed meedoen. Tijdens de groepslessen staat één onderwerp centraal. Dat kan een bepaald stuk zijn, maar ook houding, ademhaling, blazen, slim studeren, enz.

Zingen

Fluiten en zingen ligt dicht bij elkaar. Het is niet alleen leuk om samen te zingen, je leert er ook nog eens heel veel van. Onze zangdocent weet altijd weer iets leuks te verzinnen. Zelfs als je thuis niet zo vaak zingt ga je hier vanzelf meedoen.

Drama

Lekker gek doen tijdens de dramalessen. Dramalessen helpen je om je grenzen te verleggen en dat komt je fluitspel weer ten goede! Op een speelse manier neemt onze dramadocent je mee tijdens leuke en vaak gekke opdrachten.

Bewegen

Muziek en bewegen horen bij elkaar. Muziek maken doe je met heel je lichaam. Daarom doen we elke ochtend aan ochtendgym. Een leuke manier om de dag te beginnen en lekker wakker te worden.

Activiteiten

Natuurlijk kunnen we niet de hele dag fluiten. Elke dag staan er buitenspellen op het programma. Van een speurtocht, tot een spannend spel waarbij we heel actief moeten zijn.

Vrije tijd

Voor deelnemers die dat willen is er ook ruimte om zelf wat tijd in te delen. Misschien wil je even een boek lezen, voor jezelf fluitspelen of gewoon even uitrusten.