Wat gebeurt er met het inschrijfgeld als het kamp niet door kan gaan i.v.m. de maatregelen rondom Covid-19?

Als het kamp niet door kan gaan i.v.m. de maatregelen rondom Covid-19 dan storten wij het volledige inschrijfgeld terug.

Gaat mijn kind veilig op Dwarsfluitkamp?

Veiligheid staat voorop. De leiding bestaat uit 10 personen die dag en nacht aanwezig zijn. Zij zullen uw kind goed in de gaten houden. Er zijn altijd mensen aanwezig met een BHV/EHBO-diploma of met een medisch relevante achtergrond.

Zijn jullie altijd bereikbaar?

Tijdens lopende vakantie zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.

Wat is de achtergrond van de staf?

Onze begeleiders weten hoe ze met kinderen moeten omgaan. Ze volgden vaak een opleiding die raakvlakken heeft met pedagogiek, psychologie, muziek, of werken in het dagelijks leven veel met kinderen. Veel stafleden zijn zelf ook deelnemer geweest van andere jeugdkampen en willen nu graag zelf andere kinderen veel vakantieplezier bezorgen. Bovendien is iedereen door onszelf geselecteerd en uitgebreid geïnformeerd.

Slapen jongens en meisjes gescheiden?

De groepsaccommodatie heeft voldoende slaapkamers. Jongens en meisjes slapen gescheiden. Ook de leiding slaapt apart van de deelnemers, maar zij zijn uiteraard wel in de buurt.

Houden jullie rekening met vegetariërs en speciale diëten?

Er wordt zeker rekening gehouden met vegetariërs en speciale diëten. Het is wel belangrijk dat u dat duidelijk aangeeft bij de inschrijving.

Mijn kind heeft een bijzonderheid. Kan zij wel mee op vakantie?

Kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, autisme, astma of bepaalde allergieën kunnen mee op fluitkamp. Gelieve dit wel aan te geven bij de inschrijving.

Uiteraard is het zo dat wij alle kinderen evenveel aandacht willen geven. Deelnemers die heel veel individuele aandacht en begeleiding nodig hebben moeten dit duidelijk vooraf aangeven zodat we kunnen overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Kan mijn kind zich ook alleen opgeven voor de fluitweek?

Dat is geen probleem! De kampweek is zo opgebouwd dat iedereen elkaar vanaf het begin van de week al leert kennen. Verder is het een echte groeps kampweek waarin we gezamenlijk activiteiten en (avond-) programma’s volgen.

Mijn kind gaat samen met een vriendje of vriendinnetje, kunnen zij in dezelfde kamer en/of lesgroep?

Samen op vakantie is natuurlijk super gezellig. We hebben kleine en grote slaapkamers en het is daardoor altijd wel mogelijk om met je vrienden samen een plekje te vinden op dezelfde kamer. De fluitlessen worden ingedeeld op niveau, hierdoor is het niet altijd mogelijk om in dezelfde groep te zitten.

Mag mijn kind geld meenemen?

De Dwarsfluitkampweek is all inclusive. Deelnemers hoeven in principe geen geld mee te nemen. Wij streven ernaar om minimaal één uitstapje te organiseren naar bijvoorbeeld De Efteling of een zwembad. Hiervoor kunt u uw kind wat geld meegeven. Wij adviseren om niet te veel geld mee te geven.

Wordt er alcohol geconsumeerd?

Tijdens de kampweek zullen de deelnemers verwend worden met heerlijk eten en drinken. Alcohol zullen wij niet toestaan omdat er veel minderjarige deelnemers meegaan. Ook de oudere deelnemers mogen geen alcohol consumeren.

Staat uw vraag en antwoord er niet tussen en kunt u het verder op de website ook niet vinden? Kijk dan bij
contact hoe u ons kunt bereiken.